ZOLL Medical

ZOLL Medical Corporation is een Amerikaanse fabrikant van medische apparatuur, waaronder defibrillatoren, externe pacemakers, bewakingsapparatuur voor de hartfunctie, geavanceerde reanimatieapparatuur, beademingsapparatuur en andere apparaten en software voor de medische industrie.

Het bedrijf is opgericht in 1980 en heeft zijn hoofdkantoor in Chelmsford, Massachusetts. Het doel van ZOLL Medical is het verbeteren van de overlevingskansen van patiënten met hart- en ademhalingsproblemen door het ontwikkelen van innovatieve medische technologieën.

ZOLL Medical richt zich op verschillende marktsegmenten, waaronder ziekenhuizen, pre-hospitale zorgverlening, defensie en openbare veiligheid. Het bedrijf heeft vestigingen in meer dan 20 landen over de hele wereld en is actief in meer dan 140 landen.

ZOLL Medical produceert verschillende AED’s (Automatische Externe Defibrillatoren) die worden gebruikt om levensbedreigende hartritmestoornissen te behandelen. Hieronder staan enkele van de AED’s die ZOLL Medical momenteel produceert:

  1. ZOLL AED Plus: Dit is een AED die is ontworpen voor gebruik door iedereen, inclusief ongetrainde gebruikers. Het apparaat begeleidt de gebruiker stap voor stap door de reanimatieprocedure en heeft een uniek Real CPR Help-functie die feedback geeft over de kwaliteit van de reanimatie.
  2. ZOLL AED 3: Dit is een geavanceerde AED die is ontworpen voor gebruik door zowel getrainde burgerhulpverleners als professionele hulpverleners en zorgprofessionals. Het apparaat heeft een touchscreen-display en biedt Real CPR Help en See-Thru CPR-functies om de kwaliteit van de reanimatie te verbeteren.
  3. ZOLL AED Pro: Dit is een professionele AED die geschikt is voor gebruik in ziekenhuizen, ambulances en andere medische omgevingen. Het apparaat heeft een groot display en biedt geavanceerde reanimatiefuncties, waaronder ECG-monitoring en geavanceerde pacing.
  4. ZOLL AED 3 BLS: Dit is een AED die is ontworpen voor gebruik in de pre-hospitale omgeving door professionele hulpverleners. Het apparaat heeft geavanceerde reanimatiefuncties en is compatibel met ZOLL’s RescueNet CaseReview-software voor geavanceerde data-analyse.

Alle AED’s van ZOLL Medical zijn ontworpen met het doel om het reanimatieproces te vereenvoudigen en de overlevingskansen van patiënten met een hartstilstand te verbeteren.